SEO /Search Engine Optimization/

Искате сайта ви да е на първа страница в Google, да е винаги актуален и 100% технически издържан? Искате сайта ви да е бърз? Не чакайте, поръчайте SEO

Оптимизацията на уеб сайт или SEO /Search Engine Optimization/ представлява съвкупност от действия и похвати чиято цел е да се постигне възможно най-благоприятно позициониране и класиране на вашата уеб страница в резултатите на интернет търсачките като GoogleBingYahoo.

В интернет пространството има стотици милиони сайтове и всеки ден се разкриват хиляди нови уеб страници. Това превръща виртуалната мрежа в една много динамична среда, препълнена със всевъзможна информация. Единствения начин да стигнем до търсената от нас информация е чрез търсещите машини в интернет. Над 80% от интернет трафика се дължи на използването на търсачките от онлайн потребителите за намиране на стоки, услуги и информация. За да стигнат по-вече потребители до вашия сайт, той трябва да бъде класиран на челните места от резултатите на търсачките. Статистиката показва, че потребителите проверяват резултатите от търсенето в най-добрия случай до третата страница.

Правилната и етична оптимизация е от ключово значение за трайното и стабилно позициониране на вашия сайт. Каквото и да си говорим най-важния фактор за класиране на сайтовете е качеството на съдържанието което предлагат. Търсачките „харесват“ страници с уникално и полезно съдържание и обратно – санкционират страници и публикации с некачествено, подвеждащо или копирано съдържание.

Какви са етапите на SEO оптимизация?

⇒ Вътрешна (on-page) оптимизация

За намиране и индексиране на информацията в глобалната мрежа търсачките използват тъй наречените виртуални роботи или паяци които обхождат уеб страниците и индексират съдържанието в тях. Това са програми които действат и класифицират информацията по предварително зададени критерии и алгоритми от програмистите. Тези критерии и алгоритми се променят непрекъснато. Гугълботите не осмислят индексираната информация по начина, по който го прави човешкия мозък и това следва да се има предвид при създаване на съдържанието. Процесът на вътрешна оптимизация представлява анализ на публикуваното съдържание, подбор на най-често използваните ключови думи при търсене на информация по съответната тема в мрежата и включването им /в разумни граници/ в публикациите, преработка на съдържанието при необходимост, изграждане на мета тагове с подходящите ключови думи, изграждане на полезни вътрешни и външни връзки в съдържанието и структурата на сайта ви, изграждане на карта на сайта и др.

⇒  Външна (on-page) оптимизация

Това е процес на непрекъсната популяризация на уеб сайта ви в социалните мрежи, изграждане на полезни и авторитетни хипервръзки към страницата ви с цел генериране на по-вече посещения. Колкото по-вече посещения се отчитат към сайта ви толкова по-високо в класациите се позиционира той, НО с изграждането на връзки също трябва да се внимава, тъй като безразборното поставяне на линкове към дадена страница в множество сайтове, които нямат никаква връзка с информацията във вашия сайт може да навреди на рейтинга ви при класирането в резултатите на търсещите машини. Трябва да се внимава „да не се пресоли манджата“.

Процесът на SEO оптимизация на един уеб сайт е непрекъснат процес който започва още от изработката му. Критериите и алгоритмите на търсещите машини се променят непрекъснато, но най-важно си остава съдържанието което предлагаме на потребителите. То трябва да е полезно и качествено и да се допълва и променя при необходимост за да е актуално и интересно за потребителите.


Какво предлагаме ние?

⇒ SEO консултации

Заедно ще определим вашите SEO цели и ще разработим реалистична стратегия за постигането им. Всяка SEO стратегия е уникална за индивидуалния клиент. Всеки бизнес и респективно сайт си имат своите уникални черти и специфики на развитие.

⇒ Технически одит

Извършване на технически одит на сайта, за да се гарантира, че търсачките могат да откриват, обхождат и индексират страниците ви с цел максимална видимост.

⇒ Подбор на ключови думи и проучване на пазара

Проучването на пазара и конкурентната среда и подбора на правилните ключови думи са от решаващо значение за изготвянето на правилна SEO стратегия. Ние ще създадем реалистична прогноза за възможностите за развитие в рамките на вашия пазар. Реализирането на една SEO стратегия е дългосрочна инвестиция и цели трайно позициониране на сайта ви във вашия пазарен сегмент.

⇒ Link Building

Линк билдинга е остаряла терминология за онлайн маркетинг. Той често се забравя или не му се отдава достатъчно значение, познания и време, но добрите връзки са все още основен критерий при класиране на сайтовете. Днес “линк билдинга” е цялостна маркетингова стратегия, обхващаща създаване на връзки в референтни сайтове, онлайн реклама, създаване на присъствие в социалните мрежи, чиято крайна цел е да накара хората да говорят за вашата марка.

⇒ Pay Per Click (PPC) Management /Плащане на клик/

Paid search маркетинга или казано по друг начин рекламните кампании в Google и социалните мрежи са най-бързият и най-контролируем начин да представите вашия бизнес пред хората, които търсят вашите продукти или услуги. Тъй като плащате само за качествен трафик вие можете да определяте много прецизно бюджета си и възвращаемоста на инвестициите в реклама е много голяма. При реклама на сайта в Google и Facebook вие плащате цена на клик върху рекламата си. Ние ще прецизираме рекламите ви да се показват по строго определени ключови думи и изрази, по геолокация и целеви възрастови групи, както и други приложими критерии. По този начин постигаме привличане само на качествен трафик към сайта ви и оптимизираме максимално рекламните ви кампании.

⇒  Ще оптимизираме сайта ви използвайки САМО позволени и етични техники за оптимизация;

⇒  Абонаментна поддръжка на разумни цени, за да бъде вашия сайт винаги в челните класации на търсачките.

⇒   Професионално и лоялно отношение към нашите клиенти и партньори.

⇒   Гаранция за качествена SEO оптимизация и отлично класиране.

Обадете ни се!

Очакваме с нетърпение да обсъдим предстоящите ви уеб проекти.