Как да настроите динамични цени в WooCommerce

Съдържание

Предоставянето на стимули на вашите купувачи въз основа на тяхното поведение при пазаруване е една от най-добрите стратегии за насърчаване да пазаруват още повече. С динамичното ценообразуване можете да промените цената на вашите продукти въз основа на определени критерии и да увеличите приходите си, като продавате повече. Открийте как.

Динамичното съдържание често е пренебрегвана функция в WordPress и WooCommerce, но предлага много гъвкавост. Позволява ви да вземете информация от сайта и автоматично да я вмъкнете в определените места.

Например динамичното ценообразуване може да ви помогне да увеличите приходите на магазина си и да насочите продажбите към конкретни продукти, върху които може да искате да се съсредоточите. В правилните ръце той се превръща в чудесен инструмент, който трябва да имате, когато пускате на пазара и разраствате вашия магазин WooCommerce .

В тази публикация ще разгледаме всичко, което трябва да знаете за динамичното ценообразуване на WooCommerce. Ще започнем с общо въведение в концепцията, някои от различните начини, по които можете да я приложите, и как тя ви помага. След това ще ви покажем някои безплатни и платени плъгини с които можете да реализирате динамичното ценообразуване

Да започваме!

Какво представлява динамичното ценообразуване на WooCommerce?

Динамичното ценообразуване е стратегия, при която променяте цената на продукта въз основа на определени критерии, като например колко артикула купува потребителят, ролята / статуса на клиента, стойността на поръчката на клиента, историята на поръчките на клиента и т.н.

В почти всички ситуации ще давате на купувача отстъпка, ако отговаря на определени условия.

Един често срещан пример е ценообразуването в насипно състояние, при което променяте единичната цена на артикул въз основа на количеството, което поръчва купувачът. Например можете да таксувате:

 • $ 10 на артикул за поръчка между 1-10 артикула.
 • $ 9 на артикул за поръчка между 11-30 артикула.
 • $ 8 на артикул за поръчка между 21-50 артикула.
 • $ 7 на артикул за поръчка над 50 артикула.

Друг често срещан пример са офертите „Купете X, вземете X безплатно“ или накратко BOGO сделки. Например, можете да предложите специална сделка „Купете 3, вземете 1 безплатно“ за определен артикул или категория артикули.

Или можете да дадете на определени VIP членове достъп до специални намалени цени (което бихте могли да направите в WooCommerce, като насочите към тяхната потребителска роля). Можете да определите VIP статуса по тяхната история на поръчките (напр. Насочени към лоялни клиенти), дали са платен член и т.н.

Целта на всички тези динамични ценови стратегии е да насърчите купувачите си да купуват по-големи количества и / или да правят по-чести поръчки във вашия магазин.

Кога трябва да използвате динамичните цени на WooCommerce?

На високо ниво целта на динамичното ценообразуване е да увеличите приходите си чрез увеличаване на средната стойност на поръчката и стойността на редовния клиент.

Например, ако предлагате отстъпка, ако потребителят закупи 5+ артикула, това ще го насърчи да поръча 5+ артикула, когато може би току-що е поръчал 2-3 артикула без динамично ценообразуване.

Ето някои конкретни предимства и ситуации, при които динамичното ценообразуване може да ви помогне да:

1. Стимулирайте продажбите към конкретни продукти

Можете да използвате динамично ценообразуване, за да стимулирате продажбите на конкретен продукт, като отделите този продукт за динамично ценообразуване.

В допълнение към увеличаването на приходите, това може да бъде чудесен начин да изчистите списъка с продукти, които не се движат толкова добре, колкото се надявахте.

2. Увеличете стойността на живота на клиента

Освен че увеличавате приходите си за отделни поръчки, можете също да използвате динамично ценообразуване, за да увеличите стойността на клиентите през целия живот, като предоставите специални отстъпки за повторни купувачи. Например можете да отключите специални цени, когато купувачът достигне определени цели като:

 • Доживотна стойност на поръчката
 • Брой поръчки за цял живот

Или можете да създадете надеждни периодични приходи, като предлагате специални цени на членовете, които плащат месечна такса. Например услугата Tripadvisor Plus на Tripadvisor предлага на членовете специални отстъпки за хотели в замяна на такса от $ 99 на година. Това не само дава периодични годишни приходи на Tripadvisor, но също така насърчава хората винаги да резервират хотелите си чрез Tripadvisor, тъй като вече са инвестирали пари в годишната такса.

3. Печелете прозрения в поведението на клиентите

И накрая, можете също да използвате динамични ценови стратегии, за да получите по-голяма представа за поведението на клиентите си при пазаруване. Например, ако видите, че клиентите са щастливи да купуват определени продукти на едро, можете да използвате тази информация, за да настроите нови продукти или пакети.

Как да настроите динамично ценообразуване във вашия WooCommerce Store

Динамичното ценообразуване не е основна функция на WooCommerce, така че ще ви е необходима помощта на приставка за динамично ценообразуване на WooCommerce, за да настроите това.

Тъй като тази ценова стратегия е доста популярна, можете да намерите няколко безплатни или платени приставки, за да настроите това.

Има приставка за динамично ценообразуване от разработчик на трета страна (Element Stark), изброена на пазара за разширения на WooCommerce. Тази приставка е малко скъпа с цената си от 129 долара и можете да намерите по-евтини опции (или дори безплатни опции), за да намалите цената на магазина си .

За по-достъпна опция можете да разгледате приставката WooCommerce Dynamic Pricing & Discounts в CodeCanyon, която струва $ 59 и има 4.6-звезден рейтинг при над 19 000 продажби.

Или, ако искате да запазите нещата безплатни, можете да намерите и някои популярни безплатни приставки за динамично ценообразуване:

Инсталирането и настройката на всички тези плъгини е интуитивна и лесна като при всеки стандартен плъгин за WordPress. При необходимост може да преведете всеки плъгин с популярната за тази цел приставка Loco Translate.

Как да настроите динамични цени в WooCommerce 1

Кои стратегии за отстъпки трябва да използвате в WooCommerce?

Има няколко различни стратегии за динамично ценообразуване, които можете да използвате с приставката (ите) по-горе. В зависимост от вашия магазин може да искате да използвате множество стратегии или просто да се придържате към един тип динамична ценова стратегия.

Ето няколко идеи:

 • Групови ценови нива – предлагайте по-ниски цени в различни нива с увеличаване на количеството.
 • Ценообразуване само за членове – предлагат специални цени за определени потребителски роли.
 • Отстъпки с висока стойност на поръчката – предлагат отстъпки за определени артикули, ако общата стойност на поръчката на потребителя е по-висока от определена сума.
 • Отстъпки за лоялност – дайте специални оферти на лоялни клиенти – напр. Хора, които са направили 10+ поръчки.
 • BOGO оферти – предлагайте оферти „Купете X, вземете X безплатно“. Можете също да добавите условия за количката, за да ги ограничите, като например изискване за минимални разходи.
 • Продуктови пакети – създайте продуктови пакети, които предлагат по-ниски цени, ако хората купуват множество продукти.
 • Отстъпки въз основа на времето – предлагайте по-ниски цени в определени дни / часове. Това може да бъде особено полезно, ако използвате WooCommerce като нещо като система за поръчки на ресторанти, където може да имате бавни дни от седмицата, на които искате да предложите динамични цени.

Увеличете приходите на магазина си с динамично съдържание

Динамичното ценообразуване на WooCommerce е чудесен начин да увеличите приходите на магазина си, като насърчавате купувачите си да купуват все по-често. Те получават отстъпки за артикулите, които вече искат, а вие получавате по-високи приходи на поръчка и продължителност на клиенто потока – това е печеливша печалба.

За да настроите динамично ценообразуване във вашия магазин на WooCommerce, имате разнообразие от приставки, включително безплатни и платени опции. Всички приставки работят на почти един и същ принцип и може да са по-подходящи за вашите нужди в зависимост от видовете правила за ценообразуване, които искате да създадете .

Ако вече имате магазин, започнете да прилагате тези принципи още днес.

Ако имате въпроси относно динамичното ценообразуване на WooCommerce или ви е необходима помощ за избор, инсталиране и настройка на най-подходящ плъгин, ние сме насреща? Пишете ни или ни се обадете на посочения телефон.


Ако ви е харесала статия моля споделете с ваши близки и приятели като използвате бутоните в дясно на екрана. Благодарим ви!

Обадете ни се!

Очакваме с нетърпение да обсъдим предстоящите ви уеб проекти.