Цени за SEO оптимизация

Защо органичният график е важен?

Потребителите посетили сайта през органично търсене са потребители с конкретно намерение. Едно такова намерение може да бъде покупка на продукт или услуга. Когато Вашият уеб сайт се позиционира на предни позиции в Google и съвпада с търсения продук, имате най-висок шанс за осъществяване на продажба.

Ние предлагаме услугата SEO /Search Engine Optimization/ – оптимизиране на уеб страници чиято цел е сайтовете да стават лесно откриваеми за интернет търсачките като GoogleBingYahoo и да генерират по-вече посещения, а от там и по-високи приходи за собствениците си. За сайтове които не са разработени от наши специалисти извършваме задължителен SEO-одит за определяне състоянието на сайта с оглед на последващата оптимизация и необходимите мерки в тази насока. В този смисъл услугата е разделена на два етапа – SEO одит и SEO абонаментна поддръжка. 

Цена за одит – цената за SEO одит се определя в зависимост от размера на сайта – брой страници, категории, публикации и др. и варира в рамките от 600 лв. до 1200.00 лв. с ДДС. Срок за извършване на одита – до 25 работни дни. След края на одита клиента получава подробен доклад за състоянието на сайта с препоръки за промени и набелязани мерки за по-добра оптимизация.

Примерна оферта за SEO на презентационен сайт до 10 бр. основни страници:

Оn-page SEO:

⇒  Ускоряване на зареждането на сайта за мобилни и десктопни устройства чрез кеширане на съдържанието и оптимизиране на мултимейдийните файлове – постигане на скорост на зареждане на сайта под 1 сек. за заявки от сървъри в страната на хостване и под 4 сек. при заявки от отдалечени сървъри.

⇒ Копресиране на съдържание на сайта в т. ч. и активиране на GZIP компресия.

⇒ Оптимизиране на CSS, HTML и Javascript.

⇒ Създаване на xml картата на сайта.

Off page SEO:

Цели на SEO кампанията:

⇒ Увеличаване на продажбите на продукти и услуги, чрез увеличение на органичния трафик по конкурентни ключови думи към сайта;
⇒ Увеличаване на цялостната видимост на сайта в Google.bg по релевантни ключови думи;
⇒ Подобряване на позициите при търсене на предлаганите продукти в Google.bg;
⇒ Налагане на бранда в търсачката Google.bg.

Какво предлагаме ние:

1. Обхождане на цялата структура на сайта, даване на препоръки и реализация на правилната структура в контекста на SEO.
2. Keywords Research – Подбиране на най-конкурентните думи с високо средно месечно търсене.
Защо проучването за ключови думи е важно? – Избирането на най-релевантните и ефективни ключови думи е основата на успешната SEO кампания. Всички по-нататъшни действия като, промени в структурата на сайта, създаване на съдържание и изграждане на външни линкове се базират на избраните ключови думи.
*Ключовите думи се избират заедно с Вас, с оглед Вашите най-приоритетни продукти.
3. Детайлен анализ на съдържанието, с фокусиране на дадена кл. дума към дадена страница и предотвратяването на смесване на трафика между близките продукти.
4. Анализиране на вътрешните връзки и архитектурата на сайта.
Вследствие на резултатите от горните анализи, процеса по оптимизация продължава със следните дейности:
5. Оптимизация на съдържанието:
5.1. Създаване или оптимизиране на наличното съдържание, което е съобразено с избраните релевантни ключови думи. Процеса включва създаването на съдържанието, публикуването му на сайта и изграждане на вътрешни връзки към страниците, които оптимизираме (internal links);
5.2. Ежемесечно поетапно увеличение на броя на външните връзки към сайта от релевантни външни сайтове.
*Външните връзки се изграждат от сайтове хоствани на различни IP адреси (различни c-клас мрежи). Това е важен фактор, тъй като търсещите машини могат да разграничат IP адресите, от които вашият сайт има линкове. Когато даден сайт има прекалено много линкове от един и същи IP адрес (c-клас мрежи), това може да доведе до наказание от Google или до загуба на стойността на тези линкове и съответно понижение на ранкинга по определени ключови думи.
Изграждането на външни линкове от различни IP адреси, осигурява натурален линк профил на Вашия сайт и увеличава шансовете за по-добър ранк по избраните ключови думи.
Важно е изграждането на външните връзки да става бавно и поетапно, за да се запази натуралността на процеса в очите на търсачката.
5.3. Поддържане на секцията “Новини”, в която ще се публикуват статии с обем от минимум 400 думи. Това ще осигури постоянно ново съдържание и възможност сайта да се класира по по-голям брой органични ключови думи.
4. Клиента получава ежемесечен детайлен репорт за изпълнените дейности, класирането на сайта по релевантните ключови думи в търсачката Google и цялостно състояния на ограничен трафик към сайта.

Ценови параметри

Месечна абонамента текста, която включва:

⇒ Ежемесечно написване и публикуване на статии с цел увеличаване на външни линкове към сайта според определения от клиента месечен бюджет;

⇒ Написване и публикуване на две статии с обем от 400 думи в блог секция на сайта месечно;

⇒ Следене на SEO състоянието на уеб сайта и извършване на промени при нужда, вследствие на ъпдейти в алгоритмите на Google;

⇒ Подробен месечен анализ и репорт за избраните ключови думи и общото органично представяне на уеб сайта по множество показатели.

Цена за SEO – 700 лв. / месец

+ допълнителен месечен бюджет определен от клиента за изграждане на външни линкове.

***Изграждането на външните линкове ще се извършва от уеб сайтове с минимален Domain Authority 20 и според изискванията за най-добро класиране (използване на правилен анкор текст, тагове и др.). Изграждането на линкове може да е кампанийно, а не ежемесечно, като бъде съобразено с моментния ранкинг на дадени ключови думи.

Нашите цени за труд

Часова ставка

за труд
10% от МРЗ
  • на час

Обадете ни се!

Очакваме с нетърпение да обсъдим предстоящите ви уеб проекти.