Ретроспекция на една пандемия – ефекти, роля, ползи…

Съдържание

Пандемиите, вирусите и тяхното влияние върху човешкото развитие в частност и върху природата като цяло.

Уважаеми съземляни, поради скуката в следствие на масовата карантина и постоянното информационно облъчване което получаваме ежечасно и ежеминутно от масмедиите не ни остава нищо друго освен да мислим или да се отдадем на всеобщата паника и стадното /овчо/ мислене, да блеем в хор, в съзвучие с това с което ни облъчват постоянно.

Е, разбира се винаги има такива които мислят „извън кутията“. Ще ми се повечето да са такива.

Позволявам си да изложа някои мисли по повод настоящото пандемично положение и да ги споделя с вас.

Ще засегна няколко момента:

  1. Вирусите – това „голямо зло“ и ролята им в еволюцията;
  2. Пандемиите – кой и защо ги е измислил и кому са нужни;
  3. Преките /непосредствени/ последствия от пандемиите върху популацията;
  4. Пандемиите и вирусите като двигател на еволюционни скокове и промените в общественото устройство;
  5. Изводи и някои умозаключения.
  1. Вирусите – това „голямо зло“ и ролята им в еволюцията – Какво са вирусите. Това са едни малки гадове които ни заразяват с разни болести в следствие от което умираме. Дали?! Ние сме заобиколени от вируси, в самите нас има някъде около 2 кг. вируси които си живеят перманентно в организма ни, в прекрасна симбиоза с нас. Всъщност вирусите са био инженерите във всеки организъм. Защо? Защото имат свойствата да проникват и да променят клетките ни на ниво ДНК. Яко нали? Питайте мулекулярните биолози и  ДНК инженерите.
  2. Пандемиите – кой и защо ги е измислил и кому са нужни – пандемии от най-различни зарази има от край време. Няма да се впускам в подробности – чумните епидемии, грипните епидемии на 20-ти век. Има достатъчно изписано по въпроса. Кой ги е създал? Поне до пандемията от Испански грип бих заявил смело – Природата. Каква е ролята на пандемиите от различни заболявания – да регулират числеността на популацията която поразяват. Просто и ясно. Дори настоящия коронавирус COVID-19 да е продукт на някоя лаборатория неговата функция не може да е различна. Може да е програмиран да действа по определен начин и да поразява определени групи, но крайната му цел е една – регулиране на популацията.
  3. Преките /непосредствени/ последствия от пандемиите върху популацията – Редуциране на поразената популация до приемливи за природата нива. Изчистване от болните и стари членове, като същевременно се запазва жизнеността и. И паметта – колкото и да умрат винаги ще останат корави старци и упорити болни /но умни/ копелета, които ще запазят, предадат и гарантират развитието на знанието за следващите поколения.
  4. Пандемиите и вирусите като двигател на еволюционни скокове и значими промени в общественото устройство. – Както писах в т. I вирусите са отговорни за нашата еволюция тъй като те са първите ДНК инженери. Съвременното ДНК инженерство стъпва точно върху тази способност на вирусите – те проникват в клетката и са способни да „инжектират“ и/или променят структурата на ДНК. Да добавят или променят гените ни. Когато тези интервенции са инициирани от самата Майка Природа, те са предпоставка за еволюционни скокове в нашето развитие. Ако са плод на човешко вмешателство ефекта, боя се ще е непредвидим.

Сега да помисли върху това което се случва в света и в частност на стария континент при сегашната епидемия от COVID-19:

Епидемията условно казано започна от Китай. Китайците се „справиха“ бързо с нея – изолираха един град с 12 млн. и провиция с 60 млн. души, наложиха тотална цензура., излъчват само това което им е изгодно за външния свят. Дадоха един чудесен пример на останалия свят.

Обаче – епидемията много бързо се разпространи и то къде първо? В т. нар. „Стар свят“, старата г-жа Европа. За никой не е тайна, че населението на Старата госпожа е много застаряващо. Отрицателния прираст е хроничен от поне 40 г. Това води до неизбежни социални последици – огромно натоварване и прегряване на социалните и здравни системи, съотношението на работещите спрямо пенсионерите и хората в хронична неработоспособност. Към това трябва да прибавим и миграционния натиск от последните няколко години който допълнително обезкървява социалните системи на най-богатите държави в Европа. И това в следствие на позорната и фалирала неолиберална политика на Меркел, Макрон и с-ие. – тъй наречени лидери на ЕС.

Какъв е изходът от това ще видим след малко.

Какво се случва в нашата малка страна? Ние не сме изключение от горната статистика – застаряващо население, най-бързо обезлюдяващата се нация… Какво се случва при нас в условията на тази „страшна“ пандемия? Наложихме драконовски мерки още в самото начало, защото друго не можем и да си позволим. Подготвихме народа за тези репресивни мерки в името на „собственото му оцеляване“. Да ама оставихме границите отворени за всички наши сънародници, най-вече циганите. Всеки българин има право да се завърне в родината. Циганите се върнаха. Слава Богу, в страната вече са наложени въпросните ограничителни мерки, няма как, манговците щат не щат ще бъдат концентрирани по селата и гетата си. Какво се случва след 2-3 седмици – следва БУМ на заболеваемостта в тези концентрирани общности, голяма част от които са се завърнали от най-горещите точки на Европа и не спазват никакви ограничения вътре в гетото. Държавата взема още по-крути мерки. Изолират се тотално тези общности. Който оцелее оцелее – пилците ще ги броим на есен.

В същото време какво се случва с останалата част от населението? Вирусът вече поразява всичко живо – млади-стари няма значение. Страхът и паниката са повсеместни. Обществото е парализирано. Облъчват ни постоянно с апокалиптични картини от болниците и циганските гета. Трупове валят от всякъде.

Мерките за ограничение все пак дават ефект и нещата не са чак толкова зле, но фактите са си факти – накрая обществото ще се е освободило от: голяма част от старите хора, хронично болните и маргиналиите /цигани, мигани и други нежелани елементи/.

Този сценарий, но в по-различни – къде по-крайни и цинични, къде не толкова крайни мащаби ще се повтори навсякъде в Европа. За разнообразие заменете циганите които се прибраха кой от къде е с бежанците. Тази паплач която пуснаха същите тези евролидери в лицето на г-жа Меркел и сега се чудят как да се отърват от тях защото видите ли не се интегрирали.

Междувременно вируса атакува и останалия свят и забележете, като всеки вирус мутира много бързо – вчера поразяваше само възрастни хора и не вирееше на топло, днес поразява и млади и стари, утре ще поразява наред – стари, млади, болни, здрави, на топло, на студено – до тогава, до когато не постигне целта за която е създаден. Независимо дали от Природата или от някоя лаборатория.

Какви ще са крайните ефекти и какви поуки ще извлечем от тях времето ще покаже.

Но ако искаме да се съхраним като вид, да съхраним свободите и ценностите си трябва да излезем „извън кутията“ и да мислим преди всичко като хора, а не като Европейци, Американци, Азиатци, Евреи и т. н.

Обадете ни се!

Очакваме с нетърпение да обсъдим предстоящите ви уеб проекти.