Регистрация на домейн и избор на хостинг

Всеки IT-специалист и WEB-master знае какво е домейн и хостинг, но за много обикновени потребители не е така. Казано най-просто домейна това е името на уеб сайта в интернет пространството. Според разширението домейните могат да бъдат глобални или международни – управляват се от организацията ICANN и локални или национални – управляват се от съответния национален регистратор. Най-известните разширения на домейни са .com, .net, .info, .org. Примери за национални домейни са .bg, .de, .uk и др.

Избора и регистрацията на домейн е първата и най-важна стъпка при изграждането на един сайт, името може да съдържа само букви цифри и тирета, то трябва да е уникално, кратко и красиво. При избора на домейн вие инвестирате в запазено име което характеризира вашата търговска марка или фирмено наименование. При избор на домейн и хостинг решения ние се доверяваме и партнираме с нашите приятели от Delta и Jump.BG. При избора на домейн за бизнес ориентиран сайт или онлайн магазин е добре да запазите домейна си с няколко разширения – по-възможност най-известните, тъй като при закупуване на домейн той се запазва уникален само за разширението което сте избрали и винаги има опасност някой друг да създаде домейн със същото име, но с друго разширение.


Хостингът
 това е мястото където се инсталира и съхранява вашия уеб сайт. При избора на хостинг е важно към каква аудитория е насочен сайта ви. Ако е насочен предимно към българска аудитория е добре да изберете български доставчик на хостинг, ако е насочен към клиенти в САЩ да речем е добре да изберете доставчик на хостинг от Щатите, това има отношение към скоростта на зареждане на сайта ви, а от там и по-добрата му оптимизация в интернет търсачките. Друг важен фактор е поддръжката която предлага хостинг компанията – всички сериозни хостинг доставчици предлагат 24/7 поддръжка на клиентите си и 99,9% непрекъсната връзка (uptime).

Цени на домейн и хостинг

цените на домейн и хостинг варират в различни граници при различните доставчици. Хостинг компаниите предлагат периодично промоции на отделни домейн разширения, а също така и промо кодове. Ползвайки нашите услуги вие ще се възползвате от промо код за отстъпка при регистрация на домейн и закупуване на хостинг. Ориентировъчната цена за закупуване на национален домейн .bg e 58.00 лв. с ДДС, а на глобален около 23.00 лв. с ДДС. Цената на базов пакет за хостинг подходящ за нови и по-леки уеб сайтове до 10 страници е около 70.00 лв.* в зависимост от доставчика.

*Посочените цени са за 1 /една/ година.

Обадете ни се!

Очакваме с нетърпение да обсъдим предстоящите ви уеб проекти.